Wydział Medycyny Weterynaryjnej SGGW w Warszawie,

Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego

ogłasza nabór na IV edycję studiów podyplomowych

„CHOROBY ZWIERZĄT NIEUDOMOWIONYCH”

 

Ukończenie studiów uprawnia lekarzy weterynarii do zdawania egzaminu specjalizacyjnego celem uzyskania tytułu specjalisty w dziedzinie chorób zwierząt nieudomowionych.

W programie m.in.:

praktyczne zajęcia w ogrodach zoologicznych, fermach zwierząt nieudomowionych, ośrodkach hodowli żubrów, warsztaty z zakresu chirurgii i lecznictwa zwierząt egzotycznych

Kierownik studiów: dr hab. Krzysztof Anusz, prof. SGGW w Warszawie

Czas trwania studiów: 4 semestry

Wymagania wobec kandydatów:

•     prawo wykonywania zawodu lekarza weterynarii,

•     co najmniej dwuletni staż pracy w zawodzie lekarza weterynarii

Termin składania dokumentów: do 30 września 2018

liczba miejsc: 45

Koszt studiów: wpisowe 250, czesne 12 000 zł (3000zł za semestr)

 

Zasady naboru:

słuchacze przyjmowani są na podstawie wniosku o przyjęcie na studia podyplomowe wraz z załącznikami, tj.:

•     Kwestionariusz osobowy

•     Deklaracja pokrycia kosztów

•     Odpis lub poświadczona przez uczelnię kopia ukończenia studiów wyższych weterynaryjnych,

•     Jedno zdjęcie 35×45 mm,

•     Wyciąg z dowodu osobistego

•     Aktualne zaświadczenie o przynależności do izby lekarsko-weterynaryjnej

 

Szczegółowe informacje i wzory dokumentów do pobrania i program studiów znajdują się na stronie WWW studium http://wmw.sggw.pl/2018/06/01/czn/

 

Sposób składania dokumentów:

  • Formularz elektroniczny dostępnego na stronie internetowej studiów podyplomowych
  • Poczta tradycyjna na adres: Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego.
  • Osobiście w sekretariacie Katedry HŻiOZP, Bud 24 pok 337 w godzinach 9-15

ADRES:
Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego, WMW, SGGW w Warszawie,
ul. Nowoursynowska 159, 02-776 Warszawa,
tel./fax: 22 593 60 71,
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.