SYTUACJE KRYZYSOWE W BIOASEKURACJI ŁAŃCUCHA ŻYWNOŚCIOWEGO
Sesja naukowa pod patronatem Głównego Lekarza Weterynarii
w ramach konferencji VETFORUM
Łódź, 7 kwietnia 2018
Sesja jest uhonorowaniem działalności naukowej i dydaktycznej
prof. dr. hab. Jacka Szczawińskiego
Moderator sesji - dr hab. Krzysztof Anusz, prof. SGGW w Warszawie.
W sesji wezmą udział wykładowcy z dziedziny bezpieczeństwa żywności i wizerunku, specjalizujący się w reagowaniu na sytuacje kryzysowe.
Program obejmuje zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności i reagowaniem kryzysowym na etapach od produkcji pierwotnej do przetwórstwa żywności:
- Ogólna charakterystyka kryzysów w gospodarce żywnościowej
- Bioasekuracja w produkcji pierwotnej żywności
- Choroby zakaźne zwierząt wolno żyjących przenoszone przez żywność
- Administracje rządowe wobec kryzysów - na przykładzie Inspekcji Weterynaryjnej
- Elektroniczna kontrola urzędowa jako narzędzie w zapewnieniu bezpieczeństwa żywności
- Food defence – obrona żywności w przemyśle spożywczym
- Fałszowanie żywności.
Sesja skierowana jest do lekarzy weterynarii realizujących zadania z zakresu urzędowej kontroli żywności oraz do osób wykonujących zadania PIS, IJHAR-S, PIORIN.
Więcej informacji - plik w formacie PDF